Asproseat Esplugues participa a la Fira d’Entitats del municipi

Asproseat Esplugues fira d'entitats

Asproseat Esplugues va participar, aquest passat diumenge, a la Fira d’Entitats del municipi.

En què consisteix la Fira d’Entitats d’Esplugues?

Es tracta d’una trobada del teixit associatiu de la ciutat, on les entitats dels àmbits cultural, social i esportiu es donen a conèixer a la ciutadania i estableixen relacions entre elles. Les entitats intervenen a la mostra a través d’estands o amb activitats que es duen a terme en diferents espais del recinte firal amb l’objectiu de fer visible la feina que realitzen dia a dia.

Asproseat Esplugues ha participat amb una venda dels objectes treballats a Artesania i Fusteria, dues activitats dutes a terme de forma periòdica en el nostre Centre Ocupacional i amb la presència dels monitors, els usuaris amb les seves famílies i la direcció del centre per fer extensiva la nostra tasca a totes les persones que s’acostaven a l’estand.

Els objectius generals que es defineixen per a aquesta activitat són:

  • Desenvolupar la creativitat.
  • Acomplir una activitat que els apropa al món laboral.
  • Millorar les capacitats cognitives i de manipulació.

Què fem a l’activitat de fusteria?

Fa un temps els nostres usuaris van mostrar molt interès en la fusteria mentre treballàvem una altra activitat, l’Hort, sobretot en totes les tasques implicades en la fabricació d’hotels d’insectes i, en menor mesura, a la realització dels cartells de fusta amb el nom de les plantes de l’hort i del jardí. Molts d’ells van manifestar la seva motivació per aprendre a utilitzar la serra, el trepant i el tornavís, així com a polir, pintar i muntar estructures, entre altres coses. Aquesta curiositat inicial va desembocar en la decisió de dur a terme una activitat pròpia de fusteria.

Els aprenentatges concrets són aquells implicats en el procés de creació de productes a partir de l’ús de fusta reciclada de palets industrials: llums, hotels d’insectes, prestatgeries, salers, etc., així com l’ús i maneig de serres manuals, del taladre, de suports varis com ingletadora manual, serjants, la polidora elèctrica, el tractament de la fusta amb vernissos naturals, el muntatge i la instal·lació de la part elèctrica d’una llum.   

Què fem a l’activitat d’artesania?

Amb aquesta activitat pretenem donar un espai a les persones usuàries del Centre Ocupacional on poder desenvolupar totes les capacitats relacionades amb la creativitat. Fem articles de ceràmica, reciclem fustes de palets vells i apliquem transferències d’ imatges —transferim imatges a objectes de  fusta: pots llapis i caixetes—, decorem gerros, pots i ampolles de vidre, fem terraris per plantes crasses, amb objectes de vidre reciclats com poden ser pots, pintem cuadrets, etc.

Si vols saber més sobre les activitats que duem a terme als nostres centres ocupacionals, fes clic al següent botó.

+ INFO

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies