Inclusió de la persona en l’avaluació del seu propi pla personalitzat de suports

Inclusió de la persona en l'avaluació del seu propi pla personalitzat de suports.

Asproseat impulsa la inclusió de la persona en l’avaluació del seu propi pla personalitzat de suports, marcant un pas significatiu cap a una Planificació Centrada en la Persona. Aquesta nova perspectiva dóna un mandat clar als professionals que treballen amb persones amb discapacitat: no només fer-les partícips del procés, sinó també canviar el seu rol cap a un enfocament que permeti l’autodeterminació i la gestió del seu propi pla de vida.

Fins ara, al Centre Ocupacional Asproseat Cornellà, les persones usuàries ja havien estat involucrades en l’avaluació trimestral del Pla Personalitzat de Suports. Tanmateix, l’organització ha decidit anar més enllà i des del juliol de 2023, ha decidit incloure-les també en l’avaluació del nou model de Pla, que adopta un enfocament Centrat en la Persona, sent redactat i acordat en col·laboració directa amb cada persona implicada.

Un element clau d’aquest nou enfocament és el referent professional que cada persona usuària té al servei d’Asproseat Cornellà. Aquest referent proporciona suport personalitzat per a l’autodeterminació, la gestió del temps lliure, les activitats bàsiques de la vida diària i promou l’autonomia en l’aprenentatge i el desenvolupament dels objectius establerts conjuntament.

Inclusió de la persona en l'avaluació del seu propi pla personalitzat de suports.
Inclusió de la persona en l'avaluació del seu propi pla personalitzat de suports.

Amb la inclusió de l’avaluació del nou model de Pla Personalitzat de Suports, la persona usuària i el seu referent treballen de manera digital per fer el seguiment i avaluar els objectius establerts. Aquesta mesura representa una avanç significatiu en l’empoderament i participació activa de les persones amb discapacitat en les decisions que afecten directament les seves vides.

L’objectiu d’aquest canvi és fomentar la independència, la dignitat i el benestar de cada persona, així com garantir que el suport que reben s’ajusta de manera precisa a les seves necessitats i preferències individuals.

En un món en constant evolució, Asproseat es manté compromès amb l’adaptació de les seves pràctiques per afavorir una inclusió més profunda i significativa de les persones amb discapacitat, assegurant que elles mateixes puguin tenir un paper actiu en la definició i consecució dels seus propis objectius i aspiracions de vida. Aquest enfocament Centrat en la Persona demostra l’aposta contínua per proporcionar un servei de qualitat i humanitzat, que valora la singularitat i la dignitat de cadascuna de les persones que formen part d’Asproseat.

Per a més informació sobre l’actualitat del grup, feu clic al següent enllaç:

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies