Quines avantatges té una empresa al contractar persones amb discapacitat?

Ventajas de contratar personas con discapacidad para una empresa

AVANTATGES DE CONTRACTAR PERSONES AMB DISCAPACITAT

Integrar la diversitat a les empreses aporta avantatges a nivell d’organització, social i d’imatge.

A nivell empresarial, a través de la contractació directa de persones amb discapacitat, les organitzacions obtenen un descompte en les quotes a la Seguretat Social i bonificacions en funció del tipus de contracte.

Quins avantatges té una empresa al contractar persones amb discapacitat?

Col·laborar amb la integració de persones amb discapacitat permet desenvolupar polítiques de RSC millorant així la seva imatge a nivell intern i extern, arribant a ser una eina més de màrqueting. 

A nivell intern, els treballadors de les empreses dels quals aposten per la diversitat senten un major grau de satisfacció, motivació i compromís amb l’empresa i amb els seus llocs de treball ja que prenen consciència de la implicació de l’organització amb la societat. 

Quant als clients externs, col·laborar amb empreses socialment responsables en matèria de discapacitat genera aliances i fidelitzacions, sent les polítiques socialment responsables un segell de distinció enfront de la competència.

Finalment, les empreses que aposten per la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat estan tenint un impacte directe en la societat, servint de model per a altres empreses i per als seus treballadors generant igualtat d’oportunitats per a totes les persones, i en concret per a col·lectius que podrien considerar-se vulnerables.

Quins beneficis aporta la feina per a les persones amb discapacitat?

Les persones amb discapacitat han de participar de la vida social i col·lectiva de manera plena, ja que els permetrà un major desenvolupament de les seves habilitats personals, socials i emocionals. 

Aconseguir i mantenir una ocupació té un gran impacte en la percepció de les persones amb discapacitat. Aquests són els principals beneficis que aporta la feina per a persones amb discapacitat: 

Quines opcions tenen les empreses per complir amb la Llei general de Discapacitat (LGD)?

Les empreses que tenen més de 50 treballadors a les seves plantilles han de complir amb la Llei General de Discapacitat tenint el 2% de persones amb discapacitat contractades. 

Es considera que una persona té discapacitat quan acredita amb el certificat un grau igual o superior al 33%.

Ventajas de contratar personas con discapacidad para una empresa

La LGD promou la contractació directa de personal amb discapacitat i el compliment del 2% a empreses amb més de 50 treballadors. Malgrat això, dona dues opcions per a aquelles empreses que no poden aconseguir de manera efectiva aquesta contractació. Aquestes dues opcions són les mesures alternatives a la contractació i s’obtenen a través del certificat d’excepcionalitat:

  1. Facturació amb un Centre Especial de Treball. 
  2. Donació a una entitat que realitzi formació per a la inserció laboral de persones amb discapacitat.

Quines feines poden realitzar les persones amb discapacitat?

Depenent del tipus de discapacitat, les persones podran realitzar unes funcions o altres i necesitaran més o menys suport. 

Si parlem d’una discapacitat física o sensorial, les persones simplement necesitaran una adaptació al seu lloc de treball per a estar el més còmodes possibles i tenir un espai ergonòmic que els faciliti suportar les jornades de feina.

Si tenim en compte discapacitats orgàniques o provocades per malalties degeneratives, les necessitats d’aquestes persones es podran satisfer amb polítiques de conciliació personal i laboral, flexibilitat horària o la possibilitat del teletreball.

Les persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental necessitaran un entorn tranquil i tolerant a l’error amb persones de referència que els hi donin suport i seguiment. La pressió i els canvis poden afectar els seus resultats i la consecució d’objectius, però acostumen a adaptar-se de manera efectiva a treballs repetitius i rutinaris.

Ventajas de contratar personas con discapacidad para una empresa

Què s'ha de tenir en compte per a integrar persones amb discapacitat?

Des d’Asproseat Grup creiem que la integració plena de les persones amb discapacitat és possible, a més de tenir molts avantatges per a empreses i treballadors.

Recomanem a les empreses que tinguin en comptes les següents idees a l’hora de promoure la diversitat a les seves empreses:

  1. Protegir la diversitat: Cap treballador ha de ser definit en funció de la seva discapacitat, però sí es pot fomentar espais d’informació i resolució de dubtes i fins i tot creant comitès de diversitat.

  2. Informar i incloure a tota la plantilla: Conèixer què és la discapacitat és fonamental per a relacionar-nos saludablement amb les persones que es vegin afectades. Les empreses poden organitzar periòdicament xerrades d’informació sobre diferents discapacitats i sobre el foment d’hàbits saludables. Hi ha empreses que després d’incloure a les seves plantilles persones amb discapacitat decideixen col·laborar en campanyes amb fundacions i entitats. 

  3. Promoure plans que tinguin en compte els canvis de salut del personal: Moltes discapacitats són sobrevingudes, la qual cosa implica que si l’empresa té un cas de discapacitat sobrevinguda haurà d’improvisar adaptacions. Preveure i crear polítiques centrades en les persones augmenta la capacitat de resposta de les empreses davant situacions inesperades.

  4. Mantenir una comunicació sincera: Les empreses han de ser capaces de mantenir un diàleg sincer i constant amb els seus treballadors per a conèixer què els poden oferir per a millorar la seva integració laboral.

Si necessites més informació sobre els avantatges de contractar persones amb discapacitat per a empreses, fes clic al següent botó. 

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies