El Centre Ocupacional Can Carreras d’Asproseat opta per la petanca

centre ocupacional can carreras asproseat petanca

Després de l’aturada de les activitats del Centre Ocupacional Can Carreras per les vacances de Nadal, hem tornat a la feina!

Una de les activitats que tenim programades per reiniciar aquest 2023 és la petanca. Aquesta activitat l’hem dut a terme durant molts anys per una demanda continuada per part de les persones usuàries. Agrada molt i aporta molts beneficis tant en l’àmbit emocional com físic.

Iniciar-se en el joc de la petanca no és complicat, l’adaptació i la senzillesa de les regles, la facilitat per trobar els elements necessaris per jugar i les condicions tant espacials com materials fan de la petanca un esport que pot atreure i en el que poden participar persones de totes les edats i condicions.

La petanca i els seus beneficis al Centre Ocupacional Can Carreras d'Asproseat

Es pot practicar en qualsevol terreny, només és necessari tenir un espai de terra més o menys llis on poder marcar la pista amb un pal. En el nostre cas tenim la sort de disposar d’un parc al costat del centre on podem practicar aquest joc. Aquesta proximitat ens permet poder participar d’aquesta activitat amb un major nombre de persones, incloses les de mobilitat reduïda.

Les sortides al parc ens permeten gaudir del sol de l’hivern i de l’ombra a l’estiu. 

L’espai per realitzar aquesta activitat és el Parc Central de Nou Barris i, puntualment, el Club de petanca Alcúdia situat a Nou Barris on tenim molt bona acollida.

Des del centre organitzem els equips per parelles o, com a màxim, de tres persones (tripletes). A cada equip té un color assignat.

centre ocupacional can carreras asproseat petanca
centre ocupacional can carreras asproseat petanca

L'esport com a eina per a la inclusió social

Les adaptacions que hem fet al joc es concreten entre d’altres:

  • Pintar les boles de colors faciliten la identificació de pertinença a un equip i ajuden al reconeixement ràpid a l’hora de recollir la bola.
  • Un petit imant amb corda, accessori ideal per jugar a petanca, permet recollir còmode i fàcilment les boles sense necessitat d’ajupir-se. Aquest imant permet a les persones amb problemes de mobilitat ser més independent a l’hora de participar del joc.

La petanca ens dona la possibilitat de desenvolupar i potenciar diferents objectius:

  • Diferents habilitats motrius ( llançament i precisió, higiene corporal..).
  • Conèixer i respectar les regles bàsiques del joc.
  • Compromís amb els companys i el joc, acceptació de les normes i el resultat del joc, l’esforç, la iniciativa, el treball en equip i la companyonia.
 

L’esport en general i la petanca en particular ens ajuda a fomentar la nostra visibilitat, la inclusió social i la integració en la comunitat.

Si vols saber més sobre totes les activitats que duem a terme al Centre Ocupacional Can Carreras d’Asproseat, així com a la resta d’ubicacions, fes clic al següent botó.

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies