La nostra petita aportació per salvar el planeta: compostatge a Can Carreras

Can Carreras

La nostra petita aportació per salvar el planeta: compostatge a Can Carreras

Aquest any vam decidir iniciar la producció del nostre propi adob orgànic arran de la cessió d’un compostador per part de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Barcelona. Des de fa uns anys, al Centre Ocupacional de Can Carreras, hem tingut l’oportunitat de gaudir de la concessió d’una parcel·la d’hort urbà per part de l’Ajuntament de Barcelona.

Reciclatge diari

Al centre, diàriament reciclem els residus orgànics que es generen a l’hora d’esmorzar i de dinar a cada sala (peles de fruita, restes d’entrepans, closques de fruits secs, restes vegetals de poda, etc.). Dins de cada sala hi ha un contenidor de rebuig per llençar-hi les deixalles que s’hi generen al centre

Cada sala té un dia assignat a la setmana per anar a l’hort. Abans de sortir del centre s’encarreguen de recollir les restes orgàniques de les diferents sales, evitant així l’acumulació de deixalles i l’olor que poden provocar. Amb la supervisió de l’educador/a, els usuaris van a abocar les restes al compostador i controlar que tot vagi bé. 

Compostatge a l’hort

El compostador està ubicat a l’hort, dintre de les instal·lacions del Centre Cívic Can Peguera. Aquest any a causa de la pandèmia no podem accedir a l’hort pel centre cívic on hi ha ascensor, sinó per una escala la qual cosa impedeix que les persones amb mobilitat reduïda puguin accedir a les instal·lacions. 

Objectiu: Respecte pel medi ambient

L’objectiu d’aquest projecte és apropar les tècniques de compost, millorar la gestió dels residus orgànics que generem al centre i reforçar les conductes respectuoses amb el medi ambient entre els participants. 

Donem molta importància a les activitats a l’aire lliure i a les relacions amb la comunitat i en especial al col·lectiu de gent gran que majoritàriament treballa a l’hort urbà. Aquest col·lectiu ens aporta no només experiència en l’àmbit agrícola sinó de la vida en general. Pensem que és molt enriquidor per tots. 

L’experiència de tenir un compostador és molt positiva: afavoreix la formació d’actituds de treball, hàbits de respecte dels uns cap als altres, fomenta els valors de la responsabilitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la consciència ecològica, el respecte a la natura i el treball en equip. 

Després d’un any hem après molt i estem molt orgullosos de la nostra petita aportació per salvar el planeta.

Si vols saber més sobre el compostatge de Can Carreras, així les activitats que duem a terme als centres ocupacionals, fes clic al següent botó.

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

estiu asproseat sant just

L’estiu a Asproseat Sant Just

Durant el mes de juliol, al Centre Ocupacional Asproseat Sant Just, hem posat potes enlaire tota la nostra programació habitual per tal de fer activitats

Festa escuma Esplugues

Festa de l’escuma

El Centre Ocupacional d’Esplugues ha organitzat de manera puntual, i per celebrar l’inici de les vacances en uns dies, una festa de l’escuma.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies