L’Escola Centre Pilot entra a formar part del projecte CEEPSIR

Escola centre pilot CEEPSIR

Aquest curs l’Escola Centre Pilot ha entrat a formar part del projecte CEEPSIR (Centre d’Educació Especial Proveïdora de Serveis i Recursos) engegat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que cerca desenvolupar el decret d’escola inclusiva a casa nostra comptant, entre d’altres mesures, amb la col·laboració i experiència dels professionals de les escoles d’educació especial.

El suport dels equips CEEPSIR a les escoles ordinàries dona resposta a les necessitats educatives d’alumnes amb necessitats educatives especials derivats pel corresponent EAP (equip d’atenció psicopedagògica).

Aquest primer curs, 2022-2023, dues professionals de la nostra escola, una mestra i la logopeda estan realitzant aquesta col·laboració en un total de quatre centres escolars ordinaris ubicats als municipis d’Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern, treballant amb diversos alumnes de cada centre.

Escola Centre Pilot CEEPSIR

L’objectiu principal, a banda del suport que s’ofereix als tutors/ores d’aquests alumnes, és el d’aconseguir que la totalitat dels membres dels claustres dels centres ordinaris receptors del suport CEEPSIR siguin cada vegada més permeables al concepte d’inclusió, oferint-los recursos i eines per tal de poder materialitzar una inclusió de qualitat.

Les actuacions del projecte es centren en diferents àmbits

Els quatre àmbits en els que es centren les actuacions del projecte CEEPSIR són:

  • Comunicació, afavorint i promovent l’habilitat comunicativa mitjançant recursos i materials adequats.
  • Autonomia personal, proposant metodologies i estratègies per generar rutines i hàbits que siguin fàcilment assolits pels alumnes.
  • Habilitats socials i regulació de les emocions, incorporant estratègies, eines, espais i reflexions, per a que els alumnes aprenguin a desenvolupar-se en diferents entorns i situacions.
  • Suport als aprenentatges curriculars, suggerint, col·laborant i elaborant adaptacions de material amb la finalitat d’oferir models alternatius adaptats que permetin al tutor/a i l’equip docent generar nous materials.
Al llarg del mes de gener de 2023 es va realitzar la presentació d’aquest servei de suport CEEPSIR en les escoles ordinàries amb les que hem establert col·laboració i, des de llavors s’estan duent a terme les observacions i les jornades de coordinació i col·laboració que es van pactar amb cada un dels quatre centres educatius.
Escola Centre Pilot CEEPSIR
Des de l’Escola Centre Pilot ens sumem a aquest projecte de suport i col·laboració amb moltes ganes, il·lusió i motivació, conscients que aquesta oportunitat ens ajuda a créixer i a evolucionar com a centre referent d’educació especial comarcal.

Per més notícies, fes clic al botó següent:

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies