L’Escola Centre Pilot implementa un nou tipus d’activitat de fisioteràpia

fisioteràpia asproseat escola centre pilot

L’Escola Centre Pilot d’Asproseat Grup ha començat a implementar un nou tipus d’activitat de fisioteràpia dirigida als alumnes de Primària de l’aula Japó, anomenada Moviments Rítmics i d’integració de Reflexes Primitius.

És una activitat de teràpia de reorganització neurofuncional, que té una doble finalitat. Per una banda, estimula el desenvolupament del sistema nerviós, especialment el tronc encefàlic, el cerebel i els ganglis basals. Per altra banda, ajuda a la integració dels reflexes primitius de l’infant.

És important estimular aquestes estructures del sistema nerviós, ja que són les estructures més primàries i incideixen de forma cabdal en les funcions bàsiques del processament sensorial, del moviment i del desenvolupament d’aspectes de caràcter tan rellevant com el to muscular o el control postural i els automatismes.

Moviments rítmics i reflexes primitius

La Teràpia de Moviments Rítmics pretén que aquestes estructures presentin un funcionament òptim o el més adequat possible, d’aquesta manera s’ allibera el sistema límbic (la part del cervell que s’ocupa del desenvolupament emocional, el joc i l’aprenentatge, atenció i memòria) i el còrtex (la part més evolucionada del cervell que s’ocupa del pensament).

Així doncs, es pot aconseguir un funcionament més adequat de les habilitats cognitives més importants per a l’aprenentatge, ja que el sistema límbic i el còrtex es poden ocupar de les funcions que realment li pertoquen, en lloc d’ocupar-se d’aspectes més bàsics que els corresponen al tronc encefàlic o al cerebel.

Si vols saber més sobre tot el que oferim a l’Escola Centre Pilot d’Asproseat Grup, fes clic al següent botó.

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies