“Improvisació Jam Artística Interdisciplinària”: música i expressió

musica-expressió

El passat dilluns 11 de juliol, un grup de persones usuàries del Centre Ocupacional Can Carreras van participar en el taller de música i expressió “Improvisació Jam Artística Interdisciplinària” al Centre Cívic Can Verdaguer.

La sessió va començar amb una benvinguda molt càlida on cadascú, al ritme de la música, es presentava amb el seu nom.

Creativitat al ritme de la música

Van realitzar tota una sèrie d’activitats tant individualment com per parelles i grupals amb instruments musicals com el violí i instruments de percussió. Amb aquest taller es va treballar el desenvolupament de la creativitat pintant al ritme de la música, imitant els moviments dels companys o escoltant un conte acompanyat d’instruments per després visualitzar i representar els moviments dels personatges.

Durant tota la sessió, la música ha estat present com a un mitjà d’expressió i comunicació des del punt de vista artístic, la qual permet modificar l’estat d’ànim i donar cohesió al grup.

musica-expressiómusica-expressió

 

 

 

 

 

 

 

Sentim el nostre cos

A mesura que es desenvolupava la sessió, els participants s’anaven deixant portar, cada cop més, per la música, sent conscients del propi cos i les possibilitats d’expressió que tenen amb totes les seves parts del cos. S’anaven contagiant creant una coreografia d’acord amb les emocions que la música els transmetia.

A mesura que la música els anava envaint i, gràcies a l’ambient relaxat que es respirava a la sala, s’anaven desinhibint, oblidant-se de la vergonya i començant a fluir al ritme de la música.

L’activitat es va dur a terme en un espai acollidor, una sala còmoda i espaiosa que va permetre poder desplaçar-se amb total llibertat.

La cloenda va consistir en la realització d’un dibuix lliure on es plasmava com havien viscut i com s’havien sentit amb aquesta experiència. El resultat va ser tota una sèrie d’obres on es mostraven cors, somriures i felicitat dins la sala on s’havia fet l’activitat.

musica-expressió

Expressió corporal

Aquest taller ha permès als participants expressar-se lliurement a través de la música millorant la seva qualitat de vida i desenvolupant la capacitat de comunicació mitjançant diferents vies d’expressió com la musical, la verbal o la corporal, propiciant alternatives de comunicació.

La dansa i l’expressió corporal són eines fonamentals per donar pas a la creativitat i al descobriment del cos a l’hora d’expressar sentiments i emocions, a més d’una eina per treballar el cos i la coordinació, tan important per la nostra vida diària.

Volem donar les gràcies als professionals encarregats de portar a terme aquest taller i donar-nos l’oportunitat de gaudir d’una experiència de coneixença del nostre propi cos i de les possibilitats creatives de l’expressió corporal.

musica-expressió

Ha estat una experiència molt enriquidora!

Si vols saber més sobre les activitats que realitzem als nostres Centres Ocupacionals, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

Un matí d’Orquestra

Les persones usuàries del Centre Ocupacional Can Carreras hem participat en l’activitat “Un matí d’Orquestra” al nostre centre, un taller dissenyat per l’Auditori i adreçat

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies