Nous reptes per a noves realitats: Itineraris personalitzats al Centre Ocupacional Asproseat Cornellà

centre ocupacional asproseat cornellà

El pròxim 16 d’octubre el Centre Ocupacional Asproseat Cornellà incorporarà nous models d’atenció, iniciant el Projecte de centre basat en Itineraris Formatiu-Ocupacionals Personalitzats.

Segons apunta el document que presenta DINCAT recentment, Propostes de transformació i millora dels Serveis d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual, i Asproseat subscriu, és necessari la creació d’un “servei plantejat des de la perspectiva de suports, per poder desenvolupar, segons el Model Centrat en la Persona, el propi pla de vida en l’esfera laboral.  El nou servei també ha de partir d’una integral de la persona, que garanteixi els suports d’acord amb les necessitats, voluntats i interessos en les diferents etapes del seu cicle vital.”

En la mateixa línia, la Carta dels Drets de les Persones amb Discapacitat (ONU, 2006) promulga que tenen dret a “Desenvolupar al màxim la personalitat, els talents i la creativitat”, així com a tenir “accés general a l’educació superior, la formació professional, l’educació per a adults i l’aprenentatge durant tota la vida sense discriminació i en igualtat de condicions amb les altres” (Article 24. Educació). També han de tenir “accés efectiu a programes generals d’orientació tècnica i vocacional, formació professional i contínua” (Article 27. Treball i Ocupació).

Tant el document de DINCAT com el de la Carta de Drets de la ONU, estan d’acord en enunciar que és necessari “Donar suport a les persones, des del Pla de Suports, a gaudir del temps lliure de forma desitjada, a conèixer i explorar opcions que li permetin participar de forma activa, amb altres persones, i en contextos inclusius”. 

Itineraris personalitzats al centre ocupacional Asproseat Cornellà
Itineraris personalitzats al centre ocupacional Asproseat Cornellà

Per tot això, al Centre Ocupacional Asproseat Cornellà hem revisat i actualitzat el Projecte de Centre, definint-nos com a Servei d’Atenció diürna Especialitzat en l’esfera Formatiu-Ocupacional de la persona, donant resposta a les necessitats de realització en aquest àmbit.. Per això mateix, s’oferiran a les persones els següents itineraris i activitats complementàries:

  • Itinerari de Jardineria Horticultura.
  • Itinerari d’Hostaleria.
  • Itinerari d’Artesania i Restauració.
  • Itinerari d’Envelliment Actiu: Itinerari personalitzat i dirigit a persones de més edat. Enfocament en la diversitat d’opcions d’ocupació  on la persona pugui fer setmanalment una oferta variada d’activitats a escollir. També especialització en Estimulació Cognitiva.
  • Itinerari d’Atenció Especialitzada en TEA i altes necessitats de suport en la Comunicació: Itinerari amb sala, organització, dinàmica diària orientada en la metodologia Teacch. 

Activitats Complementàries obertes a totes les persones de qualsevol itinerari:

  • Ànim 10. Activitat esportiva dirigida i organitzada pel Departament d’Esports de l’Ajuntament de Cornellà, oberta a tota la ciutadania.
  • Voluntariat Protectora d’Animals de Sant Boi de Llobregat. 
  • Activitat Esportiva al Poliesportiu Municipal del Centre: Spinning, Aquagim, Zumba, Crossfit,… 
  • Sortida a Caminar per diversos entorns, amb transport públic.
  • Pròximes activitats comunitàries i en col·laboració amb altres serveis, empreses i/o entitats.
logo convención sobre los derechos de las personas con discapacidad
logo dincat

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies