El Centre d’Educació Especial Josep Pla visita el Centre Ocupacional Can Carreras d’Asproseat

Ja hem reiniciat els contactes amb els diferents centres educatius del barri. Durant els últims anys hem fet una petita xarxa “informal” entre diferents centres per compartir projectes i experiències.

En aquesta ocasió, el Centre d’Educació Josep Pla ha visitat el Centre Ocupacional Can Carreras Asproseat per conèixer el nostre funcionament diari i els projectes que realitzem.

La metodologia del Centre d’Educació Especial Josep Pla

L’escola Josep Pla és un centre públic d’Educació Especial, específic d’alumnes sords. La seva metodologia de treball es basa en el bilingüisme, ensenyant i aprenent simultàniament la Llengua de Signes Catalana i la Llengua Oral (Català i/o Castellà). El principal objectiu del centre és potenciar les capacitats, competències i habilitats de tots i cadascun dels alumnes.

Tot i que és la primera vegada que ens fan una visita “oficial” al centre, fa molt de temps que compartim projectes comunitaris al barri per reivindicar els drets de les persones amb discapacitat i per posar en relleu la riquesa de la diversitat a l’hora de construir una ciutat justa i igualitària. L’últim, la participació en la seu del Districte per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Des d’Asproseat reivindiquem els drets de les persones amb discapacitat

2

Per començar, els vam ensenyar a fer les carpetes que habitualment fem al centre. En ser un centre d’Educació Especial, específic d’alumnes sords, havíem assajat fent més èmfasi en un llenguatge més gestual, realitzant cada fase del procés de creació de les carpetes molt lentament i de manera molt visual. També ens vam distribuir en la sala de manera que poguessin veure tot el procés perfectament. Van estar molt receptius i atents a les explicacions.

Un cop acabada l’explicació per part de les persones usuàries de Can Carreras els va tocar als alumnes realitzar les carpetes. Van posar moltes ganes a fer-les i de vegades demanàven l’ajuda d’alguna de les nostres persones usuàries, creant-se un ambient proper i de complicitat. Una vegada confeccionades les carpetes se les van endur. Els va fer molta il·lusió poder-se-la portar, els hi va encantar.

A continuació, van fer una visita guiada pel centre per conèixer els nostres projectes que porten a terme les nostres persones usuàries junt amb els professionals que li donen suport.

Vam compartir tot el matí aprenent i compartint experiències. Una visita molt enriquidora per tothom i que ens dona empenta per continuar construint una comunitat educativa més propera i inclusiva.

Vam aconseguir el nostre objectiu de conèixer-nos millor i passar una bona estona.

 

Si vols saber-ne més sobre totes les activitats que duem a terme als nostres centres, fes clic al següent botó:

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies