Llars residència

Llar residència

Les llars residència són serveis d’acolliment residencial per a persones adultes amb un grau de discapacitat intel·lectual igual o superior al 33%,  de caràcter permanent, i que tenen una funció substitutòria de la llar familiar.

Per tant, és un nucli de convivència per a persones adultes, les quals tenen suficient autonomia per desenvolupar les activitats bàsiques de la vida diària i participar de les normes bàsiques de convivència.

L’entitat disposa de 6  llars residencials ubicades a Barcelona ciutat, L’Hospitalet de Llobregat i Sant Just Desvern, on hi conviuen 12 persones a cada una d’elles:

HABITATGE ZONA FRANCA  (Barcelona)
HABITATGE ZONA FRANCA 2 (Barcelona)
LLAR RESIDÈNCIA APRESTADORA I (L’Hospitalet de Llobregat)
LLAR RESIDÈNCIA APRESTADORA II (L’Hospitalet de Llobregat)
LLAR RESIDÈNCIA PLAÇA EUROPA (L’Hospitalet de Llobregat)
HABITATGE SANT JUST (Sant Just Desvern)

Serveis llars
Llars residencia

Quin és el perfil de l'usuari i professionals?

Les persones usuàries requereixen diferents nivells de suport per part del personal d’atenció directa en funció de la seva autonomia i d’acord amb la corresponent resolució d’orientació residencial emesa pel CAD.

Aquest servei residencial es complementa amb l’assistència de la persona usuària a serveis d’atenció diürna (Serveis de Teràpia Ocupacional o Serveis Ocupacionals d’Inserció).

L’equip està format per un director/a responsable (professional amb titulació universitària en l’àmbit de les ciències socials o de la salut) i personal d’atenció directa (professionals amb titulació d’integradors socials o semblant).

Què fem?

En els nostres serveis potenciem la participació de les persones usuàries en tot allò que incideix en els diferents aspectes de la vida diària, tant en l’àmbit de desenvolupament personal com la seva participació en els diferents aspectes relacionats amb el funcionament quotidià del servei residencial.

Prioritzem aspectes de qualitat de vida entesa com una sèrie de condicions objectives (espai físic on viure, alimentació, higiene…) i subjectives (sentir-se bé, autoestima, sentir-se segur, relacions socials amb l’entorn…) que permetin a les persones amb discapacitat intel·lectual portar una vida la més plena possible, treballant alhora objectius educatius de cara a promoure la seva autonomia personal i social i la seva qualitat de vida.

Serveis bàsics

  • Allotjament en habitacions individuals o dobles, en equipaments adequats per a dur a terme les activitats pròpies de la vida diària. 

 

  • Amb dietes adequades a les necessitats específiques de les persones residents.
  • Coordinació amb els professionals del CAP de zona i amb serveis mèdics especialitzats.
  • Potenciar les capacitats de les persones residents, afavorir la convivència i relacions interpersonals, detecció de possibles alteracions conductuals i intervenció en cas necessari.
  • Contacte i seguiment amb les famílies i entitats tutelars, suport en gestions i tràmits relatius a la persona resident.
  • Potenciar i afavorir la realització d’activitats d’oci, esportives, etc. a dins i fora del servei residencial.
Llars usuaris

Necessites més informació sobre els nostres centres?

Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
Destinataris: No estan previstes cessions de dades.
Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a asproseat@asproseat.org
Informació addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'avisos legals.
Els camps marcats amb asterisc són obligatoris