Un matí de concert per a les persones usuàries del Centre Ocupacional Can Carreras

centre ocupacional asproseat

Durant set dies del mes de setembre, un grup de persones usuàries del Centre Ocupacional Can Carreras d’Asproseat ha participat en el taller “Escolta i crea la teva música” organitzat per CaixaFòrum.

Dos músics, la Queralt i l’Oriol, s’han encarregat de dinamitzar les sessions i fer-los gaudir de la música.

Els primers dies han servit per descobrir els diferents instruments: percussió, corda, etc.

Una vegada familiaritzats amb els instruments, han començat a treballar diferents músiques al ritme que la Queralt, amb la viola, i l’Oriol, amb l’orgue, els anaven marcant.

Els últims dies del taller els han dedicat a crear una petita melodia a partir d’una imatge d’una noia al mar mirant un vaixell en un ambient de calma amb els rajos de sol il·luminant el seu rostre.

centre ocupacional asproseat
centre ocupacional asproseat

Cada element d’aquesta imatge l’han representat amb diferents instruments: el mar amb un tambor oceànic, la quietud i la calma amb un “Koshi Chimes Terra”, el vent amb un tambor, els rajos de sol amb un xilòfon, etc. Aquesta melodia ha format part del concert de cloenda del taller.

La cloenda del taller es va materialitzar en un concert a l’auditori on han participat les persones usuàries del centre. En aquest concert han mostrat tot el que han après durant el taller, mostrant al públic el seu esperit creatiu.

Ha estat un matí ple d’emocions. Tot i que al principi hi havia un cert nerviosisme, quan han pujat a l’escenari s’han relaxat i tothom s’ha centrat en el seu paper.

Volem agrair a la Queralt i l’Oriol la seva tasca on els han transmès la seva passió per la música. La dinàmica de les sessions ha propiciat en tot moment la intervenció espontània per part dels participants. Les activitats sempre han estat flexibles i adaptables als integrants del grup creant un ambient estimulant i de confiança.

També volem agrair a CaixaFòrum aquestes iniciatives que fan possible que el nostre col·lectiu participi d’una forma activa de la vida cultural de la ciutat.   

La música és una eina que aporta molts beneficis tant terapèuticament com d’aprenentatge de noves habilitats. Afavoreix el desenvolupament emocional augmentant l’autoestima. Fomenta la comunicació i l’expressió d’emocions i pensaments així com  el treball en equip.

Si vols saber més sobre totes les activitats que duem a terme a un centre ocupacional d’Asproseat, fes clic al següent botó.

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies