Treballem la reserva cognitiva a les llars residències!

Activitats per desenvolupar la reserva cognitiva a les llars residències

Els usuaris i usuàries de les llars residències d’Asproseat han aprofitat les vacances de Nadal per treballar la reserva cognitiva, mitjançant el desenvolupament d’altres habilitats com la motricitat fina, l’atenció sostinguda i les funcions executives., mentre feien la seva pròpia decoració nadalenca sostenible.

Augment de la reserva cognitiva

Han fet figuretes amb goma Eva, un centre de taula per donar la benvinguda l’any 2022 amb plastilina i boles de Nadal personalitzades amb paper i cartó, que ha servit com a decoració nadalenca. Com sempre, ha estat un treball 100% sostenible.

L’objectiu per aquestes vacances ha estat el d’augmentar la reserva cognitiva dels nostres usuaris i usuàries i s’ha aconseguit amb escreix. L’increment de la reserva cognitiva consisteix a potenciar la capacitat per resoldre reptes de memòria. Activitats intel·lectuals com llegir, solucionar problemes o preparar figures entre d’altres, redueixen les probabilitats de deteriorament cognitiu.

Motricitat fina a les llars residències

A més, la motricitat fina consisteix en la coordinació dels músculs, ossos i nervis per produir moviments petits i precisos. És una activitat que sovint l’organitzem amb el propòsit de desenvolupar tots els sentits.

La concentració com a clau per a la reserva cognitiva

Per altra banda, un dels aspectes que també hem treballat durant la preparació de la decoració nadalenca, ha estat l’atenció sostinguda, que consisteix en la capacitat per mantenir l’enfocament atencional en una activitat o estímul durant un cert temps. D’aquesta manera, hem fet èmfasi en la concentració i en fixar l’atenció en l’activitat que s’està duent a terme.

La reserva cognitiva i les activitats mentals

En tercer lloc, les conegudes com a funcions executives, són activitats mentals complexes, necessàries per planificar, organitzar, guiar, revisar, regularitzar i avaluar el comportament necessari per adaptar-se eficaçment a l’entorn i assolir metes.

El desenvolupament de la reserva cognitiva s’han dut a terme en les 6 llars residencials que disposa Asproseat Grup repartides entre Barcelona ciutat, L’Hospitalet de Llobregat i Sant Just Desvern. En cada una d’elles hi conviuen unes 12 persones:

  • Habitatge Zona Franca (Barcelona)
  • Habitatge Zona Franca 2 (Barcelona)
  • Llar Residència Aprestadora I (L’Hospitalet de Llobregat)
  • Llar Residència Aprestadora II (L’Hospitalet de Llobregat)
  • Llar Residència Plaça Europa (L’Hospitalet de Llobregat)
  • Habitatge Sant Just (Sant Just Desvern)

Tutelats pels nostres professionals, els usuaris són persones adultes amb un grau de discapacitat intel·lectual igual o superior al 33% i que tenen una funció substitutòria de la llar familiar.

Si vols saber més sobre tot el que oferim a les nostres llars residencials, fes clic al següent botó.

+ INFO

Els usuaris de les llars residències treballen la reserva cognitiva

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies