Un equip de jardineria del CET Esplugues tala tres arbres al Centre Ocupacional 1981

tala arbres cet

Un equip de jardineria del Centre Especial de Treball (CET) d’Esplugues de Llobregat va fer la tala de tres exemplars de Populus al Centre Ocupacional 1981 el passat dilluns.

La tala dels arbres es va dur a terme amb una grúa elèctrica i amb motoserres de varies mides, incloent una de pèrtiga per a les parts més altes. Dos d’aquests ja havien estat coronats anteriorment i un altre de 14 metres que estava mort. La feina va començar per l’arbre de 14 metres trossejant des de la part més alta i rebaixant fins la seva el·liminació.

Tot això es va dur a terme en dues jornades de treball.

Què és l’esporga d’alçada?

L’esporga d’alçada es refereix a quan tallem les branques i els troncs que sobren d’un arbre d’una certa dimensió, normalment perquè ha crescut descontroladament o perquè es necessita una neteja que afavoreixi el seu creixement.

Es considera esporga d’alçada tot treball de sostracció de parts de fusta d’un arbre a més de 2 metres. És una tasca molt tècnica que requereix de coneixements de tala, direcció de talls de caiguda, càlcul de caiguda per evitar que caigui descontrolat i trenqui objectes, cables, etc.

tala d'arbres
tala arbres cet

Quan s’han de talar els arbres?

Els motius principals pels quals s’han de talar els arbres són els següents:

  • L’arbre es troba en mal estat presentant esquerdes, fisures en el tronc o simplement presenta un aspecte sec.
  • Per evitar el risc de colapsar el mal estat fitosanitari, ja que l’arbre presenta una descompensació significativa, és a dir, presenta una inclinació que supera els 40 graus.
  • Quan les arrels de l’arbre afecten la infraestructura de l’habitatge o l’edifici i/o es produeixen embassades permanents en la base de l’arbre.

Tipus d’esporga d’alçada

  • Esporga de formació: L’objectiu és donar-li forma a la copa de l’arbre.
  • Esporga de manteniment: És l’esporga que cal dur a terme anualment per mantenir el bon estat dels nostres arbres.
  • Esporga dràstica en alçada: Aquest tipus d’esporga és necessari només quan el manteniment no s’ha fet amb una certa regularitat o de la manera que calia. 
  • Esporga de rejoveniment: Consisteix en treure aquelles branques que son velles i, a la vegada, innecessàries. L’objectiu és donar un major protagonisme a les noves i així l’arbre continuï amb el seu desenvolupament.
  •  

Tala amb cistella

L’ús d’una cistella facilita de manera evident la tasca de tala de l’arbre.

Amb aquesta ajuda evitem molts riscos cap al treballador, ja que no està a sobre de l’arbre. A més, facilita l’estintolament de les branques al donar-nos l’oportunitat d’accedir més fàcilment.

Si vols saber-ne més sobre tots els serveis que oferim des dels nostres centres especials de treball, fes clic al següent botó.

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies