Un viatge en el temps: Visita al Monestir de Pedralbes

Visita monestir de pedralbes

Barcelona té un ric patrimoni històric. Des de Can Carreras volem descobrir-ho i hem començat amb una visita guiada al Monestir de Pedralbes.

El Monestir de Santa Maria de Pedralbes pertany a l’ordre de les Clarisses que va ser fundat pel rei Jaume II i la seva esposa la reina Elisenda de Montcada a l’any 1326. Des del mes de març del 2012, el Monestir de Pedralbes és un centre patrimonial adscrit a l‘Institut de Cultura de Barcelona.

Hem descobert els detalls de la vida del monestir

Al voltant del claustre es distribueixen les estances principals: la sala capitular, la cuina, el refectori, el dormitori, la infermeria i les celes de dia.

A la planta baixa hem visitat l’hort medieval on es conrea tota classe de verdures, hortalisses, llegums, fruites i plantes medicinals de l’edat mitjana. Per aquest motiu no inclou les espècies que van arribar des d’Amèrica. S’apliquen tècniques de cultiu medieval.

El primer que ens ha sobtat és el significat del nom del monestir. Pedralbes significa pedra blanca. Aquestes pedres blanques utilitzades per construir el conjunt, han acabat donant nom a la zona: Pedralbes.

Una de les anècdotes que més ens va sobtat al voltant de la creació del monestir que ens va explicar la nostra guia, la Manuela, va ésser el criteri d’elecció de la zona per construir el monestir. Per decidir la ubicació van deixar assecar pernils a diferents zones i es va decantar per Pedralbes perquè va esser el lloc amb el clima més sec.

Visita monestir de pedralbes

Les sortides augmenten les habilitats socials

Un dels nostres objectius principals era conèixer i reconèixer el valor del nostre patrimoni històric més immediat, més enllà del nostre barri. També el gaudir d’una experiència cultural on aprendre i descobrir coses noves.

Aquestes sortides augmenten les habilitats socials, les capacitats comunicatives i l’autoestima.

Tenir noves vivències gratificants i l’oportunitat de conèixer altres costums té uns clars beneficis per la salut de qualsevol persona, millorant la seva qualitat de vida.

L’accés a la cultura és un dret que totes les persones i els col·lectius tenen i que han d’exercir.

Conèixer la nostra història ens apropa a les nostres arrels, reforça la nostra identitat i ens ajuda a entendre com som.

Per més informació sobre les activitats que realitzem, fes clic al següent botó:

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies