El passat 2 d’octubre, persones amb discapacitat usuàries del centre ocupacional Asproseat Proa Esplugues van fer una visita a la Fundació Mona, entitat que treballa per al benestar i la conservació dels primats.

Ubicada a Riudellots de la Selva, l’entitat compta amb un equip multidisciplinari que treballa per assegurar la supervivència, rehabilitació i millora de la qualitat de vida de ximpanzés i macacos que havien estat artistes de circ, televisió, models de publicitat o fins i tot mascotes.

Molts d’aquests animals han estat víctimes d’un maltractament que fins fa poc era invisible en la nostra societat. L’aïllament i les terribles condicions en què han viscut al llarg dels anys, han provocat greus seqüeles físiques i psicològiques.

És gràcies a la tasca de rehabilitació de la Fundació MONA, que els animals rescatats viuen, per primera vegada, en una llar amb qualitats excel·lents, on es recuperen vivint en família amb els seus congèneres, en un entorn natural. L’entitat treballa per oferir aquesta segona oportunitat, que tant es mereixen, perquè puguin gaudir d’una vida digna i lliure de patiment.

Durant la visita, hem pogut conèixer aquesta realitat i comprovar com a poc a poc, aquests primats van normalitzant les seves vides gràcies a la cura i el compromís per part dels professionals i voluntaris de MONA.

 

Més informació sobre la Fundació Mona a la seva web