El Centre Ocupacional Can Carreras, un espai de pel·lícula

Art audiovisual al Centre Ocupacional Can Carreras

Al Centre Ocupacional Can Carreras, situat al districte de Nou Barris de la ciutat de Barcelona, es duen a terme un conjunt d’activitats des de l’atenció centrada en la persona, basat en l’escolta atenta de les necessitats dels nostres usuaris i de les seves preferències.

Des de fa ja molts anys, els professionals de Can Carreras vam començar a organitzar tallers relacionats amb les arts escèniques. L’obra de la primera edició va ser una fotonovel·la que després es va convertir en un audiovisual. 

Arts escèniques al centre ocupacional

En veure l’èxit de la producció i els beneficis que podria aportar als nostres usuaris aquest tipus de tallers van prendre la decisió que cada any, a Can Carreras, un dels projectes seria audiovisual. La creació d’un audiovisual permet desenvolupar diferents competències com el treball en equip, l’expressió, la comunicació i la creativitat, entre d’altres.

És una eina que contribueix al desenvolupament personal dels participants promovent la confiança personal i millorant les seves relacions socials. Tots els usuaris i usuàries del nostre centre ocupacional poden participar en alguna part del procés de creació.

Creixement individual i social

Depenent del grup es fan una sèrie d’activitats complementàries o altres: l’elaboració d’un guió, la tria de personatges, la confecció del vestuari, la construcció del vestuari, etc. Des de Can Carreras valorem especialment que, mitjançant la interpretació, s’aconsegueix desenvolupar diferents capacitats cognitives, expressives, artístiques i d’estimulació de la comunicació verbal i no verbal.

La nostra experiència audiovisual ens ha permès veure que és una eina molt efectiva que afavoreix al creixement individual i social.

Els usuaris i usuàries del Centre Ocupacional Can Carreras gaudeixen molt, tant del transcurs de l’activitat com del procés de creació, així com dels resultats un cop finalitzat en veure’s a la pantalla sent els protagonistes d’una “història de pel·lícula”. És una activitat que els usuaris valoren molt positivament. La màgia del cinema és el millor aliat que tenim per engrescar-los i treure el millor d’ells.

Si vols saber més sobre les activitats que duem a terme als nostres centres ocupacionals, fes clic al següent botó.

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

APP eMotivaMente

Des del Centre Ocupacional Asproseat Sant Just estem immersos en una col·laboració molt enriquidora amb la Universitat de Blanquerna. La nostra tasca conjunta se centra

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies