Noves formes d’expressió amb Artransforma

En els darrers anys el Centre Ocupacional La Marina i el Centre Ocupacional 1981 d’ASPROSEAT han consolidat la col·laboració amb ARTransformaparticipant conjuntament en diferents projectes d’expressió artística. ARTransforma és una entitat sense ànim de lucre impulsada per Queralt Prats que treballa, des del 2009, per a l’accés universal a la participació, l’educació i la professionalització artístiques.

Actualment els dos centres ocupacionals estan treballant, de la mà dels professionals d’ARTransforma, en el procés creatiu col·lectiu de dos projectes diferents, “Orquestra Integrada per persones amb i sense diversitat funcional” i “Compartides, el valor social de les arts”) en el que participen 12 diferents entitats educatives, socials i culturals i que desembocaran en dues posades en escena a la Sala MAC del Mercat de les Flors de Barcelona, els dies 8 i 17 de juny respectivament.

En els dos projectes es treballa per a trencar barreres entre persones i entre les arts, de manera inclusiva i interdisciplinària. Els artistes (músics, ballarins, pintors, artistes plàstics…) treballen en equips també inclusius (professionals amb diversitat funcional i sense) investigant, creant i definint noves formes d’expressió a través d’una metodologia viva i de processos creatius col·lectius. Els eixos principals del projecte són l’Accés, la Participació, la Creativitat i la Igualtat d’oportunitats a l’art, la dansa i a la música, així com el treball transversal entre les arts.

És una oportunitat per a tots els que participem en els projectes d’ARTransforma (professionals d’ASPROSEAT també) el fet de treballar amb músics, ballarins, artistes, pedagogs com Albert Gumí, Queralt Prats, Jordi Cortés, Santi Carcasona, Guillem Roma, entre d’altres.

Aquest curs 2017-18 les activitats tenen lloc una setmana al mes de manera intensiva (tots els matins al llarg de la setmana) al Graner o a la Sala Casanellas. Des dels Centres Ocupacionals La Marina i 1981 participem actualment com a ballarins, però aquestes setmanes també hem cantat i tocat instruments, ja que ARTransforma treballa sempre transversalment.

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

APP eMotivaMente

Des del Centre Ocupacional Asproseat Sant Just estem immersos en una col·laboració molt enriquidora amb la Universitat de Blanquerna. La nostra tasca conjunta se centra

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies