Compartim un futur. Taller d’educació ambiental a La Marina

Tècnics de l’AMB imparteixen un taller d’educació per a la sostenibilitat al centre ocupacional La Marina amb l’objectiu de generar consciència mediambiental i incidir en la importància del reciclatge.

Davant de la qüestió “per què està trist el planeta terra” amb una gran pilota de tela que representava el globus, el grup de persones usuàries ha reflexionat sobre alguns dels problemes que més afecten el medi ambient, entre els quals, la generació de residus, els incendis als boscos i la contaminació al mar.

Fent ús d’una metodologia participativa al taller, amb una tela d’arbres impresos i música ambiental per representar un bosc en un racó de l’aula, s’ha acompanyat als assistents perquè portessin a terme una recollida d’objectes abandonats a la natura. La tasca proposada ha consistit a establir si es tractava de residus generats per l’home o bé eren éssers vius, que calia retornar al bosc. Després de recollir els objectes, s’han separat per contenidors, de manera que els participants han après que les llaunes, tot i no ser de plàstic, van al contenidor groc, que les piles s’han de desar en un contenidor especial i que més important encara que reciclar és reduir el consum, per evitar la generació de residus.

A través d’un joc amb un llençol de color blau, s’ha parlat del mar i l’expansió dels residus pels corrents marins, a més de separar-los també  segons el tipus de contenidor on corresponen.

Per concloure l’activitat, les persones usuàries han participat en una relaxació envoltada per la música del mar, refrescants gotetes d’aigua d’un atomitzador i el gran planeta terra que, en finalitzar l’activitat, somreia content gràcies a la feina feta i una boca de velcro adherida estratègicament.

L’activitat s’ha emmarcat en l’eix temàtic del “Medi Ambient”, que és l’escollit aquest 2020 pels centres ocupacionals d’Asproseat ubicats al districte de Sants Montjuïc. El programa d’aquest curs, recollirà diferents propostes dirigides a fomentar la conscienciació ambiental i crear hàbits responsables.

Si vols saber més sobre les activitats que realitzem als nostres centres ocupacionals, visita el nostre apartat web.

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies