Entrevista a L’ALTERNATIVA VI: 5 anys col·laborant amb Treballs en Benefici de la Comunitat

L’ALTERNATIVA VI

El mes de juliol, la revista L’ALTERNATIVA VI ha publicat una entrevista a Leticia Andrades, Directora de l’Àrea de Persones d’Asproseat, en la que s’explica que el servei de Llars Residència col·labora amb el programa de Treballs en Benefici de la Comunitat (TBC).

El servei de Llars Residències portem 5 anys col·laborant amb el Departament de Justícia i l’Àrea de Mesures Penals Alternatives, acollint en els nostres serveis persones complidores de Treballs en Benefici de la Comunitat. D’altres serveis de l’entitat, com els serveis de Centres Ocupacionals i Centres Especials de Treball també hi col·laboren.

Per a l’assignació d’un servei, el director tècnic del mateix s’entrevista amb el coordinador responsable del col·laborador i en aquesta s’estudia cada perfil i la seva idoneïtat per iniciar la vinculació. 

Tenint en compte la disponibilitat del col·laborador i els horaris del servei, cada persona dona suport en tasques tan variades com l’acompanyament en sortides terapèutiques a l’exterior, participació i desenvolupament d’activitats d’oci intern, participació i suport en les activitats d’oci de cap de setmana, tasques d’ordre i neteja del servei, elaboració d’àpats, tasques de costura, tasques administratives, tasques de suport generalitzat a les persones ateses als serveis, manteniment, recepció…

En aquest temps de vinculació, l’experiència que hem tingut ha estat molt positiva i destaquem especialment com aspecte positiu, el vincle humà que es genera entre les persones col·laboradores de TBC i les persones usuàries i professionals dels serveis. Formen part dels nostres equips. Tenim persones voluntàries que van començar col·laborant amb nosaltres dintre del programa MPA.

D’altra banda, la persona que col·labora amb nosaltres, creiem s’emporta somriures, aprenentatges, compromís vers la societat, coneixement de la diversitat i, a la vegada, la igualtat de les persones, siguin aquestes persones amb discapacitat intel·lectual i/o amb problemes de salut mental. Creiem que la persona que compleix mesures amb nosaltres se sent estimada, part d’una activitat amb valor social i sent la solidaritat, entre d’altres.

Amb tota aquesta experiència, esperem poder mantenir la col·laboració durant molt de temps i animem a que les entitats que encara no ho fan, es puguin sumar a aquesta proposta tan positiva per ambdues parts.

Podeu llegir l’entrevista completa de la revista L’ALTERNATIVA VI a Leticia Andrades, Directora de l’Àrea de Persones a:

https://cejfe.gencat.cat/web/.content/home/formacio/gestcon/cop/mpa/butlleti_lAlternativa/L_Alternativa_num6.pdf 

Si vols saber més sobre les activitats que realitzem a les nostres Llars Residència, consulta el nostre apartat web.

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies