Taller de clauers a les llars residència

taller-clauers

Aquest mes a les nostres llars residència hem entrenat les funcions executives fent diferents articles i accessoris com clauers, pencil toppers i pots per poder guardar els estris d’escriptura.

taller-clauers

 

Treballem les funcions executives

La finalitat d’aquest taller ha estat la de treballar les funcions executives. Aquestes es poden definir com el conjunt de capacitats cognitives necessàries per a controlar i autoregular la pròpia conducta. 

Són activitats mentals superiors, necessàries per desenvolupar les habilitats que ens permeten administrar el temps, planificar, organitzar, guiar, revisar, regularitzar i avaluar la conducta per adaptar-nos d’una forma eficaç i normativa en el nostre entorn i en la comunitat. També ens ajuden a recordar coses, fer diverses tasques alhora i donar prioritat a les activitats. Permeten que utilitzem experiències del passat per resoldre problemes actuals.

Aquest conjunt de capacitats cognitives és de gran importància, ja que les necessitem constantment en el nostre dia a dia. Si fallen aquestes funcions executives, la nostra conducta no serà eficaç i el nostre pla o objectiu no es complirà. 

El dany cerebral en les estructures prefrontals pot provocar falta de consciència del mateix dèficit, falta d’iniciativa, dificultats per seqüenciar accions, dificultats per gestionar el comportament i les emocions, entre d’altres. Un problema en les funcions executives pot dificultar moltes de les activitats quotidianes.

La realització d’aquests clauers, ens ha servit també, per treballar la creativitat i la individualització.

Les Llars Residència

A les nostres Llars Residència treballem perquè persones adultes que tenen suficient autonomia per desenvolupar les activitats bàsiques de la vida diària, tinguin un servei d’acolliment residencial on poder participar de les normes bàsiques de convivència.

Aquest servei es complementa amb l’assistència de la persona usuària a serveis d’atenció diürna.

Potenciem la participació de les persones usuàries en tot allò que incideix en els diferents aspectes de la vida diària, tant en l’àmbit personal com en diferents aspectes relacionats amb el funcionament quotidià del servei residencial.

taller-clauers taller-clauers

Amb la realització d’aquest taller hem potenciat la realització d’activitats d’oci mentre treballàvem les funcions executives, la creativitat i la individualització.

Si vols saber més sobre què i com treballem en les nostres Llars Residència, contacte amb nosaltres.

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies