Quines feines pot dur a terme una persona amb discapacitat?

¿Qué trabajos puede realizar una persona con discapacidad?

Per què és important donar feina a persones amb discapacitat intel·lectual?

Donar feina a persones amb discapacitat és molt important i beneficiós per a la seva integració social i per al seu desenvolupament. Per a ells el treball té un valor fonamental. Tenir una feina els ajuda a creure en si mateixos, els aporta autonomia i independència i se senten realitzats i útils al ser reconeguts socialment

La integració social i laboral de les persones amb discapacitat és una prioritat, ja que és un canvi ideològic on es reconeixen els drets de les persones i es promou la incorporació sociolaboral des de l’educació i participació. És la clau per a lluitar contra la discriminació.

Funcionament d'un Centre Especial de Treball

Avui dia, una de les principals opcions laborals per a les persones amb discapacitat, una vegada acabada l’etapa escolar, són els Centres Especials de Treball

Un Centre Especial de Treball (CET) o un Centre Especial d’Ocupació (CEE) té com a objectiu assegurar un treball productiu i remunerat a les persones amb discapacitat adequat a les seves característiques i necessitats, i així afavorir la seva integració social en el mercat laboral. Els Centres compten amb un equip de treballadors socials, per a així poder adequar al màxim el lloc de treball a les necessitats que tingui cadascun dels treballadors.

Funcionamiento Centro Especial de Empleo de Asproseat

Els Centres Especials de Treball són organitzacions que funcionen amb les mateixes normes i obligacions que una empresa. Compten amb projectes que busquen contribuir al desenvolupament personal i professional de les persones amb discapacitat, duent a terme una important labor social que ajuda a contribuir en una societat més igualitària.

En aquests centres s’ajuda les empreses a complir la Llei General de Discapacitat, en la qual les empreses amb més de 50 treballadors han de comptar amb un mínim del 2% de persones amb alguna discapacitat a la plantilla. En el cas que l’empresa no pugui fer la contractació directament, pot sol·licitar acollir-se a les mesures alternatives i aquí és on podrà col·laborar amb un Centre Especial de Treball.

Qui pot treballar en un centre especial de treball?

La plantilla d’un Centre Especial de Treball ha de comptar amb un mínim del 70% de treballadors amb discapacitat. 

El Centre Especial de Treball està destinat a persones amb diferents tipus de discapacitat (paràlisi cerebral, malaltia mental o discapacitat intel·lectual). Aquestes han de presentar un grau de discapacitat igual o superior al 33% i persones amb discapacitat física o sensorial amb un grau de discapacitat igual o superior al 65% puguin desenvolupar les seves habilitats i puguin integrar-se en el món laboral. 

D’altra banda, en aquests centres trobem també a persones no discapacitades destinades únicament a tasques d’ajustament personal i a tasques de treball social, ja siguin psicòlegs, treballadors socials o monitors.

Activitats i feines que poden dur a terme una persona amb discapacitat intel·lectual

Les persones amb discapacitat intel·lectual solen ser molt metòdiques i constants, quan aprenen a fer una tasca rutinària, la repeteixen sense errors i amb eficàcia, demostrant un gran nivell de concentració.

Poden dur a terme una llarga llista de diferents activitats, com poden ser la neteja de grans oficines o superfícies, la jardineria, serveis de bugaderia, manipulació ja sigui d’empaquetats o de cartes i revistes, serveis d’atenció al client, de logística repartint o controlant mercaderia, proporcionar ajuda al personal sanitari o d’auxiliars administratius.

Centro Especial de Empleo

Serveis Asproseat Grup

A Asproseat proporcionem aquest servei especial de treball a empreses comptant amb més de 300 treballadors i amb més de 12.000 m² d’instal·lacions repartits entre L’Hospitalet, Cornellà i Esplugues de Llobregat; oferint més de 10 serveis a disposició de les empreses. 

Realitzem tot tipus d‘envasats a mesura per a qualsevol producte ja siguin embutxacats, retractilats, blisters o flow packs, també, a la secció de la sala blanca es duu a terme l’envasament de productes cosmètics. Comptem amb persones especialitzades en muntatges a mesura i en tota aquella manipulació necessària perquè un producte sigui distribuït, ja sigui l’encolat per a fixar peces, controls de qualitat, recuperació d’estocs o la manipulació de peces del sector automobilístic. 

Asproseat també executa serveis de jardineria, ja sigui el manteniment, el disseny i construcció d’espais verds, la instal·lació de regs o l’aplicació de tractaments. 

Pel que fa al sector logístic, disposem d’un magatzem dotat de sistemes mecanitzats on podem emmagatzemar els teus productes i preparar les comandes per a la seva distribució. També en el cas de disposar d’un e-commerce, preparem, empaquetem i distribuïm els teus productes amb les millors tarifes, integrant-nos en la cadena de valor de la teva empresa. 

Els nostres empleats fan treballs de neteja, ja sigui per a petites o grans superfícies o per a particulars, adaptant els processos de treball a cada necessitat.

En el que a consergeria es refereix, oferim serveis de controls d’accés i atenció al client per a escoles, exposicions, establiments, urbanitzacions o comunitats, orientant als visitants i atenent el manteniment i el bon ús de l’edifici o de les instal·lacions. 

Mantenimiento Personas con Discapacidad

D’altra banda, no hauràs de preocupar-te de la contractació i instal·lació de subministraments i del seu manteniment. Des d’Asproseat realitzem les instal·lacions d’aigua, llum i gas i d’altres obres menors que puguin sorgir a la teva empresa. Així mateix, oferim serveis de pintura i manteniment de mobiliari urbà. Oferim, també, les nostres línies d’il·luminació Ferrumplus i Lamparela per a il·luminar tots els teus espais.

La manipulació de documents postals també és un servei molt comú en els Centres Especials de Treball, a Asproseat oferim serveis de gestió postal, fent arribar al seu destí, cartes, revistes i altres publicacions encarregant-nos de tot el procés. 

Finalment, ens encarreguem de la destrucció de documents que continguin informació personal o confidencial i del seu reciclatge.

Si vols saber més sobre el servei per a empreses, fes clic al següent botó

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Actualitat

Altres noticies d'interés

estiu asproseat sant just

L’estiu a Asproseat Sant Just

Durant el mes de juliol, al Centre Ocupacional Asproseat Sant Just, hem posat potes enlaire tota la nostra programació habitual per tal de fer activitats

Festa escuma Esplugues

Festa de l’escuma

El Centre Ocupacional d’Esplugues ha organitzat de manera puntual, i per celebrar l’inici de les vacances en uns dies, una festa de l’escuma.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. connector galetes ACEPTAR

Aviso de cookies